Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Őszinte tisztelettel
  2007-02-03 12:21:27, szombat
 
   
  dr. Orbán Viktor úrnak,
a Fidesz Magyar Polgári Szövetség Elnökének,
a Magyar Köztársaság volt Miniszterelnökének,
a Fidesz Magyar Polgári Szövetség Parlamenti frakciója minden tagjának, Európai Uniós Parlamenti Képviselőinek.

Tisztelt Elnök Úr, tisztelt Miniszterelnök Úr, tisztelt MPSZ országgyűlési és Eu-parlamenti képviselők!

Tegnap dr. Orbán Viktor úr vezetésével a Fidesz MPSZ országgyűlési és Eu-parlamenti képviselői frakciója példát adott választóinak és a Magyar Köztársaság polgárainak arról, miként viselkedik egy politikai demokráciában a népszuverenitást megtestesitő parlamenti képviselő, ha a polgárok Alkotmányban rögzített politikai szabadságjogait a hatalmon lévő Kormány lábbal tiporja.

dr. Orbán Viktor úr és a Fidesz MPSZ országgyűlési és Eu-parlamenti képviselői frakciója bebizonyitotta nekünk: tudják és átélik, a Magyar Köztársaságban minden hatalom a népé, amely hatalmat a 4 évre választott országgyűlési képviselőin keresztül gyakorolja.
dr. Orbán Viktor úr és a Fidesz MPSZ országgyűlési és Eu-parlamenti képviselői frakciója személyes kiállásával üzente meg nekünk: készek megvédeni az önmagát törvényen kivül helyező kormánnyal szemben, személyesen Gyurcsány Ferenccel szemben azokat a szabadságjogainkat, amelyeket a kommunizmus, mint politikai diktatúra lebontása után bennünket is, mint minden európai polgárt, megilletnek.
Ezeket az alapjogainkat a Magyar Köztársaság Alkotmánya világosan rögziti.

Végtelenül lesújtó, hogy az ország jelenlegi miniszterelnöke és annak kormánya immáron több éve gátlástalanul és cinikusan kerüli meg azokat a jogi normákat (erkölcsi normákat még említeni sem érdemes), amelyeknek betartása mindenekelőtt az ő kötelezettségük lenne.

Kérjük Önöket, hogy a jövőben is hasonlóképpen álljanak elő példamutatásukkal, mert 2007 Magyarországában nem pusztán politikai szabadságjogaink vannak veszélyben, hanem egész létezésünk.

Nem sorolva az Alkotmány vonatkozó rendelkezéseit, kérjük Önöket, hogy minden erejükkel és a rendelkezésükre álló valamennyi demokratikus eszközzel álljanak élére egy olyan társadalmi engedetlenségi mozgalomnak, amely megakadályozza kórházaink bezárását, megállitja a gyógyszerlobbi gátlástalan törekvéseit, orvosaink gyógyitó munkájának lehetetlenné tételét, iskoláink müködésképtelenné tételét; álljanak ki a Gazprommal kötött elvtelen megállapodás felülvizsgálata mellett ... és minden olyan ügy mellett, amely képviselői esküjük alapján Önöket egyébként is kötelezi.

Nem vitatjuk, nehéz történelmi időben élünk, nehéz és súlyos döntések meghozatala előtt állnak.

De kérjük, ne feledjék: a népszuverenitás elvéből fakadóan Önöknek nemcsak jogaik vannak, de a nép által Önökre ruházott képviseleti jogaiknál fogva, kötelezettségeik is. A nép csupán 4 évre mond le szuverenitásáról és csupán 4 évre ruházza fel választott képviselőit arra, hogy a hatalmat helyettük gyakorolja.
Tudjuk: nem Önökhöz kellene e szavakat intézni, hanem a MSZP-Szdsz-MDF parlamenti képviselőihez, személyesen Gyurcsány Ferenchez és kormányához.

Hozzájuk mi már nem szólunk.

Gyurcsány Ferenc és Lendvai Ildikó, a Parlament épülete előtt több mint 100 napja felállitott kordon Önök általi lebontása kapcsán tett nyilatkozatai egyértelművé tették, hogy fogalmuk sincs a politikai demokráciáról, lélekben képtelenek megélni és átélni, mit jelent a népszuverenitás elve, miért is kiemelt fontosságú az államhatalmi ágak egymástól szétválasztott, mintegy egyensúlyban való működésének elve, miért is jelent veszélyt a polgári demokráciára, ha ezt az egyensúlyt a végrehajtó hatalom megbontja.
Az ő gondolkodásukban, világlátásukban olyan mélyen gyökerezik a kizárólagosságra törekvés, az erőszakszervek közvetlen irányitása és igy a társadalommal szembeni bevetése, hogy egyértelmű: ők egész egyszerűen foglyai a diktatórikus államszervezeti modellnek, ők csak "alattvalói" társadalmat képesek irányitani.
Amig élnek, ilyenek maradnak.

Nézetünk és tapasztalataink szerint a Gyurcsány Ferenc vezette végrehajtó hatalom végzetesen átnyúlt a törvényhozói, illetve a birói hatalmat megillető függetlenségen.
A törvényhozói hatalmat megtestesitő parlamentet és annak intézményeit (a különféle bizottságokat, egyeztető fórumokat) bohozattá silányitották; az október 23-i események kapcsán született első fokú bírósági döntések pedig felvetik annak gyanúját, hogy a bíróságok egy része sem működik már a végrehajtó hatalomtól függetlenül.

Arról ehelyütt most nem ejtünk szót, milyen veszélyeket hordoz magában az, hogy az ország valamennyi polgárának életét alapvetően érintő, azt kifejezetten negativan befolyásoló gazdasági, egészségügyi, szociális, oktatási változtatások végrehajtásában egyetlen érdekképviseleti szerv, fórum véleményét még csak ki sem kérték, nemhogy beépitenék szakmai javaslataikat döntéseikbe.

Önöknek, mint a politikai demokrácia elkötelezett hiveinek ebben a krizishelyzetben kötelességük közénk állni és példamutató magatartásukkal megvédeni mindazt, amit most elvenni készülnek tőlünk.

dr. Orbán Viktor úr miniszterelnöksége alatt megtapasztalhattuk: létezik kormány, amelyik képes a közjó érdekét szolgálni úgy, hogy eközben politikai ellenfeleit tiszteletben tartja, az ő választóikat is a társadalom részének tekinti, döntéseivel, nyilatkozataival őket nem alázza meg, nem rekeszti ki őket tudatosan a társadalomból és főleg: nem avatkozik bele a polgári szabadságjogok gyakorlásába.

Önök tisztában vannak azzal: Gyurcsány Ferenc véglegesen és visszavonhatatlanul támadást intézett a politikai demokrácia és Alkotmányosság értékei ellen, gyakorlatilag ma hazánkban a politikai demokrácia alapintézményeinek lebontása zajlik.

Ezért mi úgy gondoljuk, minden eszköz megengedett a velünk született szabadságjogaink megvédése érdekében, minden eszköz megengedett azon közjavaink megvédése érdekében, amelyek gyermekeink, szüleink és önmagunk biztonságos egészségügyi ellátását szolgálják, valamint azon közjavaink megvédése érdekében, amelyek gyermekeink oktatását és a felnőtt életre, munkavállalásra való felkészitését szolgálják.

Kérjük Önöket arra, - a Köztársasági Elnök úr jogilag ugyancsak kifogásolható megnyilatkozása ellenére is - hogy bátran tegyék a dolgukat és vállaljanak velünk, választóikkal közösséget abban a nyilt küzdelemben, amelyet Gyurcsány Ferenc provokált ki a társadalom egészségesen gondolkodó tagjaiból.

Maradunk őszinte tisztelettel:

dr. Váczi Judit ügyvéd
Szentannai József
dr. Peitl Emőke
Zám Zoltán
Tavasi Zoltánné
Sződényiné Dion Zsuzsa
Szánti Domonkosné
Kormos Pál
H-né Tilda
Birkas Aniko
Fekete Gabriella Református hitoktató

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: kizárólagosságra, szabadságjogaink, magyarországában, krizishelyzetben, érdekképviseleti, gondolkodásukban, szuverenitásáról, népszuverenitást, nyilatkozataival, kötelezettségeik, tapasztalataink, kötelezettségük, megnyilatkozása, felülvizsgálata, miniszterelnöke, népszuverenitás, rendelkezésükre, világlátásukban, végrehajtásában, államszervezeti, szabadságjogait, munkavállalásra, magatartásukkal, alkotmányosság, gyógyszerlobbi, szabadságjogok, bebizonyitotta, erőszakszervek, szétválasztott, miniszterelnök, engedetlenségi, köztársaságban, megakadályozza, függetlenségen, rendelkezéseit, bizottságokat, politikai demokráciában, népszuverenitást megtestesitő, polgárok Alkotmányban, hatalmon lévő, önmagát törvényen, ország jelenlegi, jogi normákat, rendelkezésükre álló, olyan társadalmi, gyógyszerlobbi gátlástalan, népszuverenitás elvéből, hatalmat helyettük, politikai demokráciáról, népszuverenitás elve, államhatalmi ágak, végrehajtó hatalom, Orbán Viktor, Fidesz Magyar Polgári Szövetség Elnökének, Magyar Köztársaság, Fidesz Magyar Polgári Szövetség Parlamenti, Európai Uniós Parlamenti Képviselőinek, Tisztelt Elnök Úr, Miniszterelnök Úr, Fidesz MPSZ, Magyar Köztársaságban, Gyurcsány Ferenccel, Magyar Köztársaság Alkotmánya, Kérjük Önöket, Gyurcsány Ferenchez, Gyurcsány Ferenc, Lendvai Ildikó, Köztársasági Elnök, Váczi Judit, Szentannai József, Peitl Emőke, Tavasi Zoltánné, Sződényiné Dion Zsuzsa, Szánti Domonkosné, Kormos Pál, H-né Tilda, Birkas Aniko, Fekete Gabriella Református,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Volt egy...  Facebookon kaptam  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  A Gömb  Volt egy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Idézetek a barátságról  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Gábor Dénes gondolata  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam  Az Európai Unió is foglalkozik...  Ez a jó az alvásban.  Muratáj  Facebookon kaptam  Az idő elsodorja létezésünk  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vannak arcok  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Facebookon kaptam  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A föld szépségéért  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam Krisztina b...  Föld napja április 22  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Paul David Tripp Április 23  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam Krisztinától  Környezetvédelem  Viharban csak az a fa marad ál...  Jó éjszakát  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Jó éjszakát  A fák lelke  Esti kép  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  Muratáj  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam  A Gömb  Facebookon kaptam  Életművészet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Messziről jött ember  Naplemente  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam  A Gömb  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szent György nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Semmit ne higgy el  Föld napja április 22  A keserű igazság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Ünnepelj csak  Emlék  Facebookon kaptam  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  A keserű igazság  Föld napja április 22  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
politikai demokráciában, népszuverenitást megtestesitő, polgárok Alkotmányban, hatalmon lévő, önmagát törvényen, ország jelenlegi, jogi normákat, rendelkezésükre álló, olyan társadalmi, gyógyszerlobbi gátlástalan, népszuverenitás elvéből, hatalmat helyettük, politikai demokráciáról, népszuverenitás elve, államhatalmi ágak, végrehajtó hatalom, kizárólagosságra törekvés, társadalommal szembeni, diktatórikus államszervezeti, birói hatalmat, törvényhozói hatalmat, különféle bizottságokat, október 23-i, végrehajtó hatalomtól, ország valamennyi, politikai demokrácia, krizishelyzetben kötelességük, közjó érdekét, társadalom részének, polgári szabadságjogok, velünk született, felnőtt életre, nyilt küzdelemben, társadalom egészségesen, kizárólagosságra, szabadságjogaink, magyarországában, krizishelyzetben, érdekképviseleti, gondolkodásukban, szuverenitásáról, népszuverenitást, nyilatkozataival, kötelezettségeik, tapasztalataink, kötelezettségük, megnyilatkozása, felülvizsgálata, miniszterelnöke, népszuverenitás, rendelkezésükre, világlátásukban, végrehajtásában, államszervezeti, szabadságjogait, munkavállalásra, magatartásukkal, alkotmányosság, gyógyszerlobbi, szabadságjogok, bebizonyitotta, erőszakszervek, szétválasztott, miniszterelnök, engedetlenségi, köztársaságban, megakadályozza, függetlenségen, rendelkezéseit, bizottságokat, országgyűlési, demokráciában, alapjogainkat, silányitották, gátlástalanul, hasonlóképpen, társadalomból, képviselőinek, gyakorlatilag, választóikkal, társadalommal, demokráciáról, képviselőihez, kifogásolható, felkészitését, változtatások, nyilatkozatai, mindenekelőtt, javaslataikat, egészségügyi, egyértelművé, tisztelettel, elkötelezett, törvényhozói, megtestesitő, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1767
  • e Hét: 7275
  • e Hónap: 15879
  • e Év: 51820
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.